Ga direct naar de inhoud.

Haïti

Op Haïti is 60 procent van de mensen werkloos. Deprimerende cijfers, maar als iemand een vak leert is zijn of haar kans op een baan vele malen groter. Het primair onderwijs (de basisschool) in het kinderdorp en in Leogane zijn een goed begin, maar vaak niet genoeg voor een jonge Haïtiaan om werk te vinden. Daarom investeert de stichting in verschillende praktische opleidingen voor jonge Haïtianen.

Lees meer

Het opa/oma huis

In het Kinderdorp van Hart voor Haiti kun je naast de 12 appartementen ook het opa/oma huis vinden. In dit huis wonen tussen de tien en twintig hoogbejaarde Haïtianen, die zonder onze hulp aan hun lot overgelaten zouden worden. De sociale voorzieningen zijn op Haiti dramatisch, en deze opa’s en oma’s zijn dolbij met de rustige oude dag die ze in het dorp krijgen.

Lees meer

De school

Op Basisschool De Bron in het Kinderdorp krijgen meer dan 500 kinderen christelijk onderwijs. Ook de kinderen die op het dorp wonen gaan naar deze school. Op Haiti is er veel analfabetisme en werkloosheid. Door kinderen te leren lezen en schrijven, door ze de kans te geven zich te ontwikkelen, bouwen we mee aan een ander Haiti.

Lees meer

Kinderdorp Bon Repos

In Kinderdorp Bon Repos staan 12 appartementen, vandaar dat we het een dorp noemen. In ieder appartement wonen twaalf meisjes of twaalf jongens met verschillende leeftijden. Een ‘tante’ zorgt voor de kinderen. Door deze constructie komt het leven van de kinderen relatief dicht bij het leven in een ‘gewoon’ gezin.

Lees meer

St. Hart voor Haiti

In het jaar 2017 en 2018 heeft de Stichting een maandelijkse bijdrage gedaan aan de St. Hart voor Haiti die dit gebruikt om een sluitende exploitatie te krijgen voor het kinderdorp in Haiti. Voor 2019 zal eenzelfde lijn gevolgd gaan worden om de maandelijkse exploitatie te ondersteunen.

Lees meer